ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

May 2012
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το ειδικό τέλος ακινήτων

altΧωρίς καμία απώλεια από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε με 155 ψήφους (οι 154 βουλευτές του ΠαΣοΚ συν την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Ελσα Παπαδημητρίου), έναντι 142 «κατά», η τροπολογία για την επιβολή ειδικού τέλους επί των ακινήτων το οποίο θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παρά την αγωνία που επικρατούσε από την περασμένη εβδομάδα, όταν αναβλήθηκε για σήμερα Τρίτη (27/9) η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, τελικώς όλοι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ υπερψήφισαν την επίμαχη τροπολογία δημιουργώντας ένα αίσθημα ανακούφισης στην κυβέρνηση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι επιτελείς της ΚΟ του ΠαΣοΚ, τόσο ο γραμματέας της κ. Β. Έξαρχος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, βρίσκονταν σε εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές ή ακόμα και απουσίες βουλευτών του κόμματος. Έτσι βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα δήλωναν ασθενείς, εμφανίστηκαν κανονικά και έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Μεταξύ αυτών ο κ. Δ. Παπουτσής, ο οποίος προσήλθε στην ψηφοφορία με πατερίτσες, η κυρία Μάγια Τσόκλη, αλλά και οι κκ. Σ. Εμινίδης και Θ. Ρομπόπουλος, για τον οποίο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, προς στιγμήν επικράτησε αγωνία, καθώς δεν απαντούσε στο κινητό του.

 

Επίσης, με τις 154 ψήφους του ΠαΣοΚ (έναντι 143 «κατά») ψηφίστηκε και η τροπολογία για την συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο μετοχικό κεφάλαιο πιστωτικών ιδρυμάτων με κοινές μετοχές, όπου περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τη λήξη της θητείας των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή Το Βήμα


Follow us on Twitter