ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Ιωάννινα

 ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια αποτελούν ένα δίκτυο από 46 χωριά τα οποία βρίσκονται στα βουνά βορειοανατολικά των Ιωαννίνων. Φημισμένα για την απίστευτη φυσική τους ομορφιά , την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους, αλλά και τη μακρά ιστορία τους περιμένουν να σας μαγέψουν.
Κάποια από τα αξιοθέατα που πραγματικά θα αφήσουν έκπληκτο τον επισκέπτη είναι ο ποταμός Βοϊδομάτης που πρόκειται χωρίς υπερβολή για έναν επίγειο παράδεισο. Το Φαράγγι του Βίκου που αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου μαζί με τον ποταμό Βοϊδομάτη και κατά συνέπεια έχει εξαιρετικά μεγάλη οικολογική αξία. Επίσης λίμνες, γραφικά καλντερίμια και γεφύρια, μουσεία και βιβλιοθήκες ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας είναι μερικά ακόμη από τα μέρη που προσφέρονται για επίσκεψη.
Σημαντικότερα χωριά θεωρούνται το Πάπιγκο, το Μονοδένδρι, η Αρίστη, η Βοβούσα και οι Κήποι. Σε κάθε χωριό ο επισκέπτης θα βρει παραδοσιακούς ξενώνες, όμορφα μαγαζάκια να απολαύσει το καφέ του, καθώς και γραφικά ταβερνάκια για ντόπιες λιχουδιές. Η επίσκεψη στα Ζαγόρια αξίζει όλες τις εποχές του χρόνου και για τους λάτρεις των
extremesportsαποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή καθώς μπορεί κανείς να απολαύσει Καγιάκ – Rafting, Mountainbike, Αναρρίχηση, Parapente και Πεζοπορία. Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν τα ζαγοροχώρια με αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να φτάσουν εκεί από διάφορες κατευθύνσεις.
Από Θεσσαλονίκη μέσω Κόνιτσας μετά από απόσταση 320 χιλιομέτρων απολαμβάνοντας και την διαδρομή ή μέσω εγνατίας προς Ιωάννινα.
Από Μέτσοβο όπου μετά από 40 χιλιόμετρα θα συναντήσει κανείς τα χωριά του ανατολικού Ζαγορίου. Και φυσικά από την πόλη των Ιωαννίνων από όπου σε 20 μόλις χιλιόμετρα συναντά κανείς τα πρώτα χωριά. Όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουν ότι από τα Ιωάννινα πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια.
Follow us on Twitter